.
Bulevardul Pipera 188A si 188B, Voluntari
0760 028 331 office@carecentersfmaria.ro

 

Comunicat,

Care Center Sf. Maria a luat masura preventiva de autoizolare atat a conducerii centrului cat si a angajatiilor, in perioada 16.03-31.03.2020, datorita rapiditatii cu care se raspandeste virusul COVID-19 pentru a proteja sanatatea beneficiarilor acestuia.

Restrictionarea accesului in centru s-a instituit incepand din data de 10.03.2020 si se va prelungi pe toata perioada autoizolarii si poate fi prelungita in functie de cum evolueaza situatia.

In toata aceasta perioada, atat vizionarile cat si internarile vor fi sistate.

Multumim pentru intelegere!

 

Directioneaza 2% din impozitul pe venit

Directioneaza 2% din impozitul pe venit, suma pe care oricum o primeste statul. Directioneaza cei doi la suta catre ASOCIATIA CARE CENTER SF. MARIA. Aceasta directionare nu reprezinta o donatie, ci este o parte din impozitul pe venit pe care fiecare angajat il da statului!

Conform art. 79, alin (1), a) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o asociate nonprofit, institutiilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, o parte a impozitului pe venit care este deja in contul statului si care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte, catre asociatia dorita de acesta!

Procesul este gratuit, adica pe contribuabil nu-l va costa nimic in plus. Banii se vor retrage din impozitul pe care el sau compania la care lucreaza il plateste catre stat. Directionarea se va face de catre stat, incepand cu trimestrul IV al anului in curs.

Daca doriti ca prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit, deja, statului pentru salariul din anul 2018 sa sprijiniti activitatea ASOCIATIEI CARE CENTER SF. MARIA, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 15 MARTIE 2019.

PASUL 1:


a) Formularul 230: daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIU SI PENSII:
DESCARCATI FORMULARUL 230 precompletat cu datele ASOCIATIA CARE CENTER SF. MARIA


b) Formularul Declaratia Unica: daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI:
DESCARCATI DECLARATIA UNICA precompletata cu datele ASOCIATIA CARE CENTER SF. MARIA

ANUL inscris in formular este 2018, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat.

Pentru viualizarea Formularelor este necesar sa aveti instalata ultima versiune gratuita a aplicatiei Adobe Acrobat Reader

PASUL 2:

Completati cu datele personale, in functie de situatia in care va aflati:

a) pentru VENITURI DIN SALARIU SI PENSII: completati formularul 230 cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul). Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI.

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completata declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a Declaratiei Unice o gasiti AICI.

c) daca ati realizat VENITURI SI DIN SALARII SI DIN ALTE SURSE completati si depuneti ambele formulare, 230 si Declaratia Unica.

FORMULAR 230 - Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual.
DECLARATIE UNICA publicata în data de 21.01.2019 privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa CASUTA NECOMPLETATA, deoarece, cf. art. 79, alin. (2) din Codul fiscal: "Obligatia calcularii, retinerii si platii sumei revine organului fiscal competent".

PASUL 3:

Depuneti formularul 230 DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).

Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice trebuie depusa la ANAF de catre toate persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente sau din chirii, investitii si activitati agricole care, cumulat, depasesc salariul minim brut lunar, respectiv 2.080 de lei. Cei care completeaza declaratia fiscala unica obtin calitatea de asigurat si beneficiaza de pachetul de servicii medicale de baza din momentul cand depun formularul la ANAF (OUG nr. 18/2018).

Adresele Administratiilor Finantelor Publice: CLICK AICI
Lista noilor Coduri Postale din Romania: CLICK AICI

ALTE INFORMATII UTILE:

1. Modelul standard de formular Necompletat cu datele ASOCIATIEI CARE CENTER SF. MARIA, disponibil pe pagina ANAF, se gaseste aici:

FORMULAR 230 

DECLARATIA UNICA varianta PDF publicata în data de 21.01.2019

Datele ASOCIATIEI CARE CENTER SF. MARIA de completare a formularelor sunt urmatoarele:


Nume: ASOCIATIA CARE CENTER SF. MARIA


CIF: 40982362


CONT IBAN (Lei): RO15BREL0002001951690100


BANCA: Libra Internet Bank- Sucursala BANEASA


2. Completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor din formularul 230 nu sunt obligatoriu a fi completate.

3. Puteti gasi AICI - un MODEL DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230

4. NU este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasit de sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana, o puteti atasa.

5. Formularul 230 se depune pana la data de 15 MARTIE 2019 inclusiv, direct la registratura organului fiscal, la oficiul postal prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau la sediul nostru, ASOCIATIA CARE CENTER SF. MARIA, iar noi o vom depune pentru dvs. la Administratia Financiara. Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz. In cazul in care doriti sa trimiteti prin posta, programul majoritatii oficiilor postale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar unele lucreaza si Sambata: 08:00-14:00. Mai multe detalii AICI.

6. Daca pana recent alocarea celor 2%  din valoarea impozitului anual se facea prin depunerea unei cereri la organul fiscal competent, OUG nr. 18/2018 introduce o noua procedura. Astfel, contribuabilii care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor pot opta pentru calcularea, retinerea si plata sumei reprezentand 2%  din valoarea totala a impozitului anual de catre angajator/platitor, pana la termenul de plata al impozitului. Optiunea pentru redirectionarea cotei din impozitul lunar datorat pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor poate ramane valabila pentru o perioada de cel mult doi ani fiscali consecutivi.

7. Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice serveste la redirectionarea a 2% din impozitul datorat pe venitul net/castigul net anual impozabil. Vor depune Declaratia toate persoanele care obtin venituri din Romania (in mod independent sau in asociere) din activitati independente (comert, productie, servicii, profesii liberale), din drepturi de autor, din chirii, din investitii (dividende, dobanzi, tranzactionare titluri), din agricultura, silvicultura si piscicultura, alte venituri, cu exceptia celor ce obtin venituri pentru care impozitul si contributiile sunt retinute la sursa, de catre platitorul de venit (veniturile din arenda si, in unele situatii, veniturile din drepturi de autor), indiferent daca obtin profit sau pierdere din activitatile respective si indiferent daca impozitul se stabileste in sistem real, pe baza normelor de venit sau prin cote forfetare de cheltuieli.

8. Prin intermediul formularului unic pentru persoanele fizice, PFA-urile si ceilalti contribuabili vor declara veniturile realizate in anul anterior, veniturile estimate pentru anul in curs si contributiile sociale datorate pentru anul in curs. Vizate sunt persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, si persoanele fizice nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta din Codul fiscal si care realizeaza venituri din strainatate, supuse impozitarii in Romania, cum ar fi: din profesii liberale, activitati de productie, comert si prestari de servicii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala (adica drepturi de autor), din cedarea folosintei bunurilor (adica inchirierea terenurilor, caselor, masinilor etc.), din activitati agricole, piscicultura si silvicultura, cele sub forma de dividende si dobanzi, veniturile din premii, din jocuri de noroc si din pensii.

9. Declaratia unica privind impozitul pe venit, CAS si CASS - se poate depune pana la data de 15 MARTIE 2019 prin:

- prin sisteme electronice de transmitere la distanta - SPV (se foloseste sistemul de identificare prin utilizator si parola);
- prin mijloace electronice - e-guvernare (semnatura electronica bazata pe certificat calificat). Contribuabilul poate sa opteze pentru descarcarea si completarea formularului 320 inteligent gol (neprecompletat) de pe portalul ANAF si depunerea lui electronica prin sistemul e-guvernare cu semnatura electronica;
- completarea cu asistenta ANAF si a Primariei a formularului unic ( Declaratia Unica ) inteligent si transmiterea acestuia la ANAF de pe calculatorul Primariei sau ANAF, fie prin SPV, fie prin e-guvernare.

10. Orice persoana care realizeaza venituri din activitati economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea sa le declare online prin intermediul formularului  ( Declaratia Unica ) electronic inteligent al declaratiei unice, disponibil in Spatiul Privat Virtual ( SPV ). Formularul calculeaza automat cuantumul impozitelor si contributiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat.

11. In conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularului 230 sau declaratiei unice nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In concluzie, in cazul in care doresc, contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri, va rugam, nu ezitati sa ne contactati. Va multumim pentru implicare!

De ce sa directionati 2% catre ASOCIATIA CARE CENTER SF. MARIA ?

- Puteti sa ajutati persoanele aflate in nevoi si sa decideti catre cine merg impozitele dvs.
- Directionarea a 2% nu este o obligatie, ci reprezinta o optiune care contribuie la eficientizarea cheltuirii banului public.
- Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs., nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
- Fiind o organizatie nonprofit, resursele nostre sunt limitate iar marea majoritate a activitatilor noastre sunt realizate prin sponsorizari si donatii.
- Directionarea a 2% din impozitul pe venit este prevazuta in Legea nr. 227 din 2017 privind Codul fiscal (art. 79, alin.1).
- Prevederea 2% se aplica o data pe an, la incheierea declaratiilor de venit global.
- Daca in anul 2018 nu ati folosit ocazia pana la termenul de 15 martie, ramane sa o folositi in 2019!

Obiectivele ASOCIATIEI CARE CENTER SF. MARIA

  • Infiintarea, construirea si renovarea de camine de batrani, centre de ingrijire si recuperare medicala
  • Infiintarea unui serviciu de ambulanta pentru a raspunde nevoilor de transport si ingrijire de specialitate la domiciliu
  • Acordarea de donatii de alimente, imbracaminte, bani, etc.
  • Sustinere financiara, si nu numai, pentru integrarea in centre sociale si centre de specialitate
  • Ajutor financiar in cazuri de urgenta medicala
  • Dotarea cu aparatura medicala a unor sectii, camine de batrani, centre de specialitate
  • Alte servicii de ingrijire si recuperare medicala, reabilitare

Iata cum directionezi (un mod diplomatic de a spune "a nu-i lasa Statului") 2% din impozitul tau, sprijini o cauza sociala fara sa scoti bani din buzunar si in acelasi timp te asiguri ca macar o mica parte din contributia ta la Bugetul de Stat se duce acolo unde crezi tu ca este cel mai bine.

Daca doresti sa sprijini si mai mult eforturile noastre, poti sa strangi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. si sa ne anunti. Un membru sau voluntar de la ASOCIATIA CARE CENTER SF. MARIA va veni la sediul tau sa ridice formularele si, ulterior, le vom trimite noi catre administratiile financiare aferente.

Sumele individuale nu sunt mari, insa cumulate, pot insemna foarte mult pentru persoanele cu deficiente si nevoi personale.

Va multumim ca ati ales ASOCIATIA CARE CENTER SF. MARIA pentru a directiona 2% din impozitul pe venit!

Multumim pentru ca va pasa, persoanele cu deficiente si nevoi personale conteaza pe sprijinul dumneavoastra!

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular